Home - Sitemap




 
Cashless betalen bij Roda '46
Jeugd
DE WEDSTRIJD

1. ALGEMEEN
De jeugdwedstrijden zijn over het algemeen op zaterdag. De Mini’s en Kiddy’s beginnen altijd om 8.45 uur. De Roda-League voor eerstejaars F-pupillen start om 10.15 uur. De overige jongere jeugd speelt doorgaans in de ochtend. De oudere jeugd in de middag. Er zijn geen vaste tijdstippen Het kan elke week anders zijn. Bij uitzondering kan er eens een ontmoeting op een doordeweekse avond worden gespeeld. De competitie wordt gehouden tussen september en april. In mei zijn er toernooien. In juni, juli en augustus wordt er niet voor de competitie gevoetbald.
Tijdens de competitie wordt doorgaans gespeeld tegen teams van verenigingen uit de omgeving. Meestal is er de ene week een thuiswedstrijd, de andere week een uitduel.

2. COMPETITIE
De Mini’s en Kiddy’s en de meeste eerstejaars F-pupillen spelen niet in een KNVB-competitie. Zij voetballen een onderlinge competitie bij Roda '46. Alle overige teams spelen zijn ingedeeld in een door de voetbalbond samengestelde competitie.

D-, E- en tweedejaars F-pupillen (behalve de jongens E1, D1 en D2) spelen per seizoen een najaars- en voorjaarscompetitie. Rond de kerst worden de ploegen opnieuw ingedeeld door de KNVB. De voetbalbond doet dit aan de hand van de stand in oktober van de najaarsreeks. Zowel in de najaars- als de voorjaarscompetitie kunnen de teams kampioen worden. De overige ploegen spelen per seizoen één (grote) competitie.

In principe blijft de samenstelling van de teams zowel in de najaars- als de voorjaarsreeks hetzelfde.

3. WEDSTRIJDPROGRAMMA
Wekelijks wordt het wedstrijdprogramma in het clubblad Rodactueel gepubliceerd. Op teletekstpagina 246 van Omroep Amersfoort staat het programma eveneens. En hierop vind je de meest recente wijzigingen.
Als wijzigingen worden aangebracht in het wedstrijdprogramma na maandagavond, kunnen deze niet meer in het clubblad worden opgenomen. Indien teletekstpagina 246 afwijkt van de informatie in Rodactueel, is de informatie op de teletekstpagina leidend.
Wijzigingen in het wedstrijdprogramma op het laatste moment worden via de leider en/of trainer bekend gemaakt. Zij zorgen er op hun beurt voor dat de spelers worden geïnformeerd.


4. THUISWEDSTRIJDEN
De thuiswedstrijden van onze teams worden gespeeld op het Burg. Buiningpark te Leusden. De Mini’s en Kiddy’s spelen hun duels op een klein terrein. De eerstejaars F-pupillen voetballen op een kwart veld. De tweedejaars F’jes, de E’tjes en de meisjes D-pupillen voetballen op een half veld. Deze voetballers spelen veelal op de zaterdagmorgen. De overige teams vertonen hun kunsten op een heel veld en kunnen op de gehele zaterdag worden ingedeeld.
Ieder team heeft in principe een vast aanvangstijdstip voor de thuiswedstrijden bij Roda ’46. Slechts in bijzondere gevallen wordt daarvan afgeweken.

5. VERZAMELEN

Zowel bij thuis- als uitwedstrijden wordt altijd op het complex van Roda ‘46 in Leusden verzameld.
Verzamelen op een andere plaats dan het Burg. Buiningpark is in verband met de verzekering niet toegestaan. En niemand rijdt rechtstreeks!
Redenen:
  • Elke speler is verzekerd volgens de KNVB-normen. De reis moet gaan naar en van het sportpark en wordt gemaakt ten behoeve van een wedstrijd/training. De reis moet volgens de kortste route vanaf het sportpak en in colonne worden gemaakt.
  • Bij Roda '46 is actuele informatie voorhanden (afgelasting/tijdswijziging, e.d.).
  • Verzamelen en terugkeren bij Roda '46 is niet alleen noodzakelijk vanwege de KNVB- verzekering, maar versterkt ook de clubband. Zowel voor als na de reis zijn de spelers bij de vereniging. Als er elders wordt teruggekomen, gaan de spelers vaak direct naar huis, zonder bij Roda ‘46 te komen.
 
6. OP TIJD KOMEN
De leider/trainer bepaalt zowel voor thuis- als uitwedstrijden de verzameltijd.
Je dient op de verzameltijd aanwezig te zijn. Indien je te laat bent, zonder geldige reden, kan je door de leider of coach worden bestraft (bijvoorbeeld een extra wisselbeurt). Mocht je meerdere keren te laat of niet komen, dan dient de leider/trainer dit door te geven aan het betreffende afdelingsbestuur.
Gaat een wedstrijd niet door, dan krijg je dit te horen volgens de gemaakte afspraken in het team.

7. GEEN VOETBALTASSEN IN DE KANTINE
Houd de kantine schoon en plaats de tassen voor en na de wedstrijd (en training) in de daarvoor bestemde rekken. Zet ze dus ook niet voor de ingang van de kantine! Uiteraard is het verboden om met voetbalschoenen in de kantine te komen!

8. VERVOER
Het voetballen in competitieverband brengt met zich mee dat er ook wedstrijden in andere plaatsen gespeeld moeten worden. Vaak zijn dit plaatsen in de omgeving van Leusden, maar het komt voor dat er grotere afstanden afgelegd moeten worden.
De leider/trainer van het team regelt het vervoer bij uitwedstrijden of toernooien. Het bestuur adviseert de begeleiding een rijschema te maken, waarin vermeld is wie (welke ouders) op welke wedstrijddag voor vervoer moeten zorgen. Eventueel kan worden opgenomen dat de speler/ouders zelf voor vervanging moeten zorgen in geval van verhindering.

 
9 HET TENUE

9.1. Kleding spelers
Bij Roda ’46 staan we op het standpunt dat spelers en begeleiding, tijdens wedstrijden, correct gekleed gaan. Zij zijn het visitekaartje van de club. Dat houdt in dat je de voorgeschreven Roda-kleding draagt. Als er gesponsorde kleding is draag je de sponsorkleding.
Het shirt is in de broek en de kousen zijn omhoog.
Indien spelers en/of leiders kleding of andere spullen van de club in bruikleen krijgen, dient hier zorgvuldig mee te worden omgegaan. Bij verlies of beschadiging kunnen kosten in rekening gebracht worden.
Sponsorkleding blijft eigendom van de vereniging. Aan het einde van ieder seizoen dient de sponsorkleding ingeleverd te worden.
 

9.2. Voetbaschoenen en scheenbeschermers
In het gehele amateurvoetbal (dus ook bij alle jeugd) is het dragen van scheenbeschermers door de KNVB verplicht. Spelers die geen scheenbeschermers dragen, mogen niet aan de wedstrijd deelnemen!
Voetbalschoenen dienen voorzien te zijn van veel en niet scherpe noppen. Scheenbeschermers en (opgetrokken) voetbalkousen zijn voor alle categorieën verplicht tijdens wedstrijden en trainingen. Voor kunstgras is geen speciaal schoeisel vereist.
Voor de wedstrijd zijn de voetbalschoenen (incl. de veters) schoon en verkeren in goede staat.
De begeleiding ziet er op toe dat het tenue in orde is.
 
 
9.3. Reserveshirts
In het amateurvoetbal moet de thuisspelende vereniging voor tenues met een andere kleur zorgen ingeval de kleuren te veel overeenkomen met die van de bezoekende vereniging, zulks ter beoordeling van de scheidsrechter (uitzondering zijn de eerste elftallen in het mannen- en vrouwenvoetbal, waar de uitspelende ploeg voor afwijkende shirts moet zorgen).
Bij Roda zijn shirts in verschillende kleuren en maten aanwezig. De leider van het team kan via het wedstrijdsecretariaat deze shirts voor de duur van de wedstrijd lenen. De leider/trainer is er verantwoordelijk voor dat alle shirts na afloop weer worden ingeleverd. Ook hier geldt dat er zorgvuldig mee dient te worden omgegaan. Bij verlies of beschadiging kunnen kosten in rekening gebracht worden.

9.4. Slidingbroeken
Een slidingbroek onder een voetbalbroek is toegestaan mits deze dezelfde kleur heeft als de voetbalbroek en niet langer is dan tot aan de knie. Als een speler zich hieraan niet houdt kan hij niet deelnemen aan de wedstrijd.



 
10. SPELERSPAS
Alle spelende KNVB-leden vanaf de D-pupillen moeten in het bezit zijn van een spelerspas. Met de spelerspas, die de grootte heeft van een creditcard en is voorzien van een pasfoto, kan je aantonen dat je lid bent van de voetbalvereniging en dat je geregistreerd staat bij de KNVB. Indien spelers geen pas kunnen overleggen, mogen zij niet spelen.
De spelerspassen van alle jeugdspelers zijn bij Roda ’46 opgeslagen. Voor elk team is een speciaal mapje met daarin de pasjes van de leden van het betrokken team.
Let op: Geen spelerspas = niet spelen!

11. SPELERS LENEN VAN ANDERE TEAMS
Incidenteel kan het voorkomen dat er spelers moeten worden geleend uit een ander team. Het lenen van een speler gaat altijd via de leider/trainer van dat betreffende team.
In het kader van de ontwikkeling van het individu is het goed dat hij/zij af en toe in een ander (hoger) team meespeelt.
De “vragende” leider/trainer kan zijn voorkeur voor een bepaalde speler uitspreken, maar de teambegeleiding van het andere team bepaalt wie er meegaat en wie niet. Uitgangspunt is dat er in principe spelers worden geleend uit een lager team. Als dat niet mogelijk is worden spelers gevraagd uit het naaste hogere team. Het kan niet zo zijn dat bijvoorbeeld de leider van de C8 een speler leent uit de C1. Teams die uitkomen in de B-categorie kunnen in principe geen spelers lenen van teams die uitkomen in de A-categorie, tenzij de betreffende spelers in een jongere leeftijdscategorie spelen (bijv. de C6 leent een speler uit de D1).
Het uitlenen van een speler aan een ander team heeft wat het bestuur betreft een redelijk verplichtend karakter.

12. SPEELTIJDEN
De speeltijden zijn voor jongens- en meisjesteams in alle leeftijdscategorieën gelijk.
Senioren
2 x 45 minuten
A-junioren
2 x 45 minuten
B-junioren
2 x 40 minuten
C-junioren
2 x 35 minuten
D-pupillen
2 x 30 minuten
E-pupillen
2 x 25 minuten
F-pupillen
2 x 20 minuten
Mini's
1 x 10 minuten (meerdere duels per speeldag)
Kiddy's
1 x 10 minuten (meerdere duels per speeldag)


13. SCHEIDSRECHTERS
De betreffende commissiebestuurders stellen alles in het werk om voor alle duels scheidsrechters aan te stellen. Wekelijks zijn er meer dan 35 arbiters benodigd. Het kan gebeuren dat er voor jouw wedstrijd geen arbiter is.
Hopelijk is er iemand aanwezig die de ontmoeting wil fluiten. Eventueel verzoeken wij de leider/trainer om het duel te leiden.
Bij het wedstrijdsecretariaat zijn fluitjes te leen.
 
Let op! Onze scheidsrechters zijn meestal vrijwilligers. Zij fluiten voor hun, maar vooral ook voor jouw plezier. Zoals je zelf ook wel eens doet, maken ook scheidsrechters fouten. Reageer daar niet vervelend op en toon respect voor hen en hun inzet voor jullie.

14. ASSISTENT SCHEIDSRECHTERS (GRENSRECHTERS)
Behalve bij de Mini’s en Kiddy’s is elk team verplicht een assistent-scheidsrechter te leveren, ook bij duels op een half veld!
Vooral bij wedstrijden op een half veld zien we nogal eens dat de vlaggen aan de kant liggen, omdat men het onzin vindt. Tegenover de spelers en toeschouwers is het echter belangrijk dat de scheidsrechter door assistenten wordt ondersteund.

15. KLEEDKAMERS
Zowel bij Roda ‘46 als bij de door ons bezochte verenigingen worden de kleedruimtes schoongemaakt door vrijwilligers. Wij helpen de vereniging en de vrijwilligers een handje door netjes met de kleedlokalen om te gaan. Na elke training en na elke wedstrijd wordt de kleedruimte dus keurig achtergelaten.
Voetbalschoenen worden niet in de kleedkamer maar thuis gereinigd!
Bij thuiswedstrijden wordt na afloop van de wedstrijd niet alleen het eigen kleedlokaal schoongemaakt, maar ook de kleedruimte van de tegenstander. De leider/trainer ziet hierop toe.
Het bestuur houdt zich het recht voor een team de toegang tot de kleedkamers te ontzeggen als het betreffende team de kleedruimte meerdere malen niet schoon heeft achtergelaten.
Bij jeugdwedstrijden zijn de kleedkamers niet af te sluiten. Het komt wel eens voor dat we geconfronteerd worden met het feit dat er diefstallen uit de kleedlokalen plaatsvinden. Er wordt dan ook dringend aangeraden om niets achter te laten in de kleedruimte.
Neem de spullen mee naar het veld!
Er wordt niet gerookt in de kleedkamers.
Roda ’46 is niet verantwoordelijk voor schade en het zoekraken van spullen.

 
16. SIERRADEN (EN WAARDEVOLLE SPULLEN)
Op het speelveld worden geen sierraden gedragen. Ook oorbellen zijn onveilig. De begeleiding moet opletten of sierraden niet zijn vergeten af te doen. Overigens is het handig om zo min mogelijk waardevolle spullen mee te nemen naar het voetbalveld.

17. INVALLERSBEPALINGEN
· Bij wedstrijden van de A-, B- en C-junioren in de categorie A zijn maximaal vijf wisselspelers (inclusief de doelman) toegestaan. Een speler die eenmaal is gewisseld mag niet meer deelnemen aan de wedstrijd.
· Bij duels van de A-, B- en C-junioren in de categorie B is het doorlopend wisselen van maximaal vijf wisselspelers toegestaan. Dat betekent dat hier een eenmaal gewisselde speler weer terug mag in het veld.
· Bij wedstrijden in het gehele pupillenvoetbal (categorie A en B) en bij de meisjes is doorlopend wisselen van maximaal vijf wisselspelers toegestaan. Dat betekent dat hier een eenmaal gewisselde speler weer terug mag in het veld.
De leider/trainer maakt vóór de wedstrijd afspraken met de scheidsrechter over hoe het wisselen in zijn werk gaat.

 
 
18. DUG-OUT
De dug-out is voor reservespelers en begeleiding, niet voor broers, zussen, vrienden of ouders.

19. GEDRAAG JE NETJES
Helaas komen op en rondom het voetbalveld soms zaken voor, die men absoluut niet zou wensen: onsportief en gemeen spel, kritiek op en agressie tegen scheidsrechters, onderlinge fysieke of verbale agressie tussen spelers, toeschouwers en zelfs teambegeleiders.
Het moge duidelijk zijn dat onsportief en agressief gedrag van spelers, begeleiders of toeschouwers voor ons op geen enkele manier acceptabel is. Wie zich niet kan beheersen kan geen voetballer, trainer, leider of supporter zijn bij Roda '46.
Ouders dienen hun kinderen het goede voorbeeld te geven. Voor ouders geldt dus nog meer: gedraag je correct, anders pas je niet bij Roda ’46.
20. WASSEN WEDSTRIJDKLEDING
Alle jeugdteams dragen kleding van de vereniging, met een sponsornaam erop.Iedere speler dient zijn tenue en voetbalschoenen keurig te verzorgen. De begeleiding ziet hierop toe.
De leiders/trainers van alle junioren- en pupillenteams regelen het wassen van de kleding. Meestal wast iedereen zelf z'n voetbalkleding, maar het kan ook bijvoorbeeld door middel van een roulatiesysteem bij ouders, en ook is het mogelijk dat een vaste ouder/verzorger de kleding wast (eventueel in overleg een vergoeding afspreken).
Wanneer de kleding door een ouder wordt gewassen, dan wordt de vuile was in de kleedkamer netjes op een stapel gelegd: shirtjes bij shirtjes (binnenste buiten), broeken bij broeken en sokken bij sokken (niet op een prop, maar netjes uit elkaar gehaald).
Kleding met opdruk van een sponsor wordt altijd binnenste buiten gewassen. Zo blijft de bedrukking voor het gehele team het best en lopen alle spelers er met gelijke kleding bij.

21. LIMONADE EN THEE
Senioren en de oudere jeugd kunnen thee krijgen in de rust. Je moet dit wel even van te voren afspreken met het kantinepersoneel en zelf een ketel met thee ophalen in de kantine.

Voor de jeugdteams (en hun gasten) staat na afloop van de wedstrijd en na het verlaten van de kleedkamer limonade klaar in de kantine. De trays met bekertjes limonade worden niet meegenomen naar het veld of de kleedruimten.

Programma
Za. 22 Jan.
Tijd: 14:30
DESTO 1 - Roda za.1
Za. 22 Jan.
Tijd: 14:30
Zeeburgia A1 - Roda A1
Za. 22 Jan.
Tijd: 15:00
Roda B1 - Huizen B1
Za. 22 Jan.
Tijd: 13:00
Roda C1 - Victoria C1
Za. 22 Jan.
Tijd: 10:30
Roda D1 - Diemen D1
Zo. 23 Jan.
Tijd: 14:00
Roda zo.1 - NVC 1
Zo. 23 Jan.
Tijd: 14:30
Overbos da.1 - Roda da.1
 
Rodactueel
Document niet gevonden
PDF download de PDF versie van deze Rodactueel